Ik ben Eva en ik woon in de kop van Overijssel met mijn man en zoon, midden in de natuur en de stilte. Ik hou van zingen (soul & gospel), reizen, koken, vuurtje stoken, Yin yoga en wandelen. Ik werk als advocaat/trainer, gespecialiseerd in het arbeidsrecht bij een grote werkgeversvereniging en geef daarnaast les in Yin yoga.

 

Iemand noemde mij laatst "de nuchtere yogajuf". Daar kan ik me wel in vinden. Ik geef Yin yoga vanuit een stevige verankering in de werkelijkheid, met beide benen op de grond. Tegelijkertijd Is Yin yoga voor mij veel meer dan een setje houdingen. Juist vanuit die gronding is Yin yoga voor mij ook een manier om de tegenpolen in mezelf te ontmoeten en te omarmen, om zo een steentje bij te dragen aan het bij elkaar brengen van de tegenpolen in de wereld. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit proces bij jezelf - hier en nu met als ingang je lichaam - begint.

 

Ik ben mijn hele leven al geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling. Ik heb meerdere opleidingen gevolgd - en doe dat nog steeds - die daarbij van grote waarde zijn (geweest). Het boeddhisme en de non-duale visie daarbinnen, liggen aan de basis van deze ontwikkeling. Ongeveer 5 jaar geleden kwam Yin yoga op mijn pad, nadat ik tot de realisatie kwam dat het lichaam de ingang is naar ervaren en dus 'weten'. En dat is iets anders dan kennis. 


Toen ik mijn eerste Yin yogales volgde kwam er veel bij elkaar.  Ik kon bijna niet geloven dat zo weinig 'doen', zo veel effect kon hebben. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Ik voelde na die les zoveel meer ruimte in mijn lichaam, maar had ook meer energie en het was opvallend rustig en stil  in mijn hoofd. Bovendien voelde ik me zo veel meer aanwezig en gegrond.

 

Die verbazing kwam voort uit een oude overtuiging, kort gezegd: 'Als ik niet (veel) doe, gebeurt er ook niks'. Die overtuiging heeft me overigens ook veel gebracht in mijn leven. Ik heb een goeie baan, woon in een mooi huis en leid een comfortabel leven. Op een bepaald moment kreeg ik echter rugklachten omdat ik veel te veel aan het doen was. Mijn lichaam zie letterlijk: 'stop'. Yin yoga is toen mijn redding geweest.

 

Yincorporated is ontstaan uit de wens om mijn eigen ervaring met Yin yoga door te geven. Nu er in mijn eigen leven (meer) balans is, wil ik anderen helpen bij de balans (terug) te vinden in hun leven. Ik heb de opleiding tot Yin yoga docent (200 uur) gevolgd bij De Nieuwe Yogaschool van Johan Noorloos. Ik ben (en blijf) nog steeds advocaat en hou er van om mijn hersens te kraken, onder hoge druk te werken en mijn klanten zo goed mogelijk te helpen. Daarnaast haal ik enorm veel plezier en voldoening uit het lesgeven in Yin yoga. Die combinatie is voor mij yin en yang in de praktijk, waarbij het een het ander omsluit; Yincorporated.